Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ½ dl mandler
4 eggehviter
2 ½ dl melis
Sitronkrem:
4 eggeplommer
1 dl fløte
1 dl farin
revet skall av ½ sitron
150 g smør eller margarin
1-2 ss presset saft av sitron
1 pose mandelflak til pynt
(3 bunner)
Tynne, litt seige bunner som passer til blant annet Schwarzwaldtorte, Fransk mokkakake og Zuleikakake. Bunnene kan også legges sammen med is, fromasj eller vispet fløte og serveres som dessert med frukt eller bær.
Forvarm ovnen. Tegn 3 bunner på bakepapir: sirkler ca 24 cm i diameter, firkanter 23 x 23 cm eller hjerter 22 x 27 cm.
Legg papirene på plater og pensle de opptegnede bunnene med smeltet fett.
Skåld mandlene til lyse bunner. Mal mandlene. Visp eggehvitene stive, tilsett melisen og visp ytterligere et par minutter. Bland forsiktig i de malte mandlene.
Eller finhakk mandlene i food processor, med stålkniven. Tilsett uvispede eggehviter og melis og la maskinen gå til røren er luftig.
Fordel røren på de tegnede bunnene og bre den ut i et jevnt lag. Stek bunnene midt i ovnen, ca 15 minutter ved 150 C. Løsne bunnene fra underlaget når de er litt avkjølt.
Lag sitronkremen: Bland eggeplommer, fløte, sukker og revet sitronskall i et lite kokekar, helst ikke av aluminium. Som kan gi en grå misfarging.
La det trekke på svak varme under visping til kremen har tyknet, den må ikke koke. Trekk kokekaret fra varmen. Rør i fettet litt om gangen. Avkjøl kremen. Smak eventuelt til med litt presset sitronsaft.
Smør kremen mellom bunnene og oppå kaken. Dryss over mandelflak, som eventuelt kan ristes først.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake