Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g hvetemel
125 g sukker
125 g smør eller margarin
1 egg
2 eggeplommer
2 ts bakepulver
Fyll:
200 g melis
200 g mandler
2 eggehviter
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
Smuldre smøret i melet. Tilsett de øvrige ingrediensene, og kna alt godt sammen til en god deig.
Trykk 2/3 av deigen ut i en rund form. Mal mandlene, og bland dem med melis, eggehviter og krydder. Legg dette oppå deigen i formen. Kjevle resten av deigen ut og skjær ut strimler. Disse legges oppå kaken, slik at det danner et rutemønster/gitter.
Pensle gitteret med litt egg, og stek kaken ved 200 C på nederste rille. Steketiden er rundt 30 minutter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake