Flere resulteter finnes under oppskriften
1 boks aprikoshalver, ca 450 g
4 ss smør eller margarin til fatet
70 g sukker (1 dl) til aprikosene
2 egg
125 g sukker (ca 1 1/2 dl)
revet skall av 1/2 sitron
50 g smør eller margarin
2 ts bakepulver 180 g hvetemel (3 dl)
1 dl melk
vaniljeis til serveringen
Sil aprikosene. Smelt smør direkte i fatet, dryss på sukker og legg i aprikosene med kjernehullet opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett revet sitronskall.
Smelt smør og avkjøl det. Bland mel og bakepulver og sikt det i eggedosisen, rør det forsiktig inn. Tilsett smør og melk. Hell røren forsiktig over aprikosene så de ikke forskyves.
Stek kaken ved 175 C i ca 45 minutter. Hvelv kaken på rist og legg den over på et kakefat.
Server kaken lunken med vaniljeis i en skål for seg.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake