Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ dl sukker 450 g hvetemel 1 ss hornsalt 1 ½ dl smeltet smør 1 ½ dl sirup 1 ½ dl lettrømme 8-10 mandeldråper FYLL: 250 g kokosfett 3 ss sukker 4 ss melk eller matfløte 3 ss kakao 3 egg
Bland alt det tørre, men hold igjen litt av melet. Tilsett smeltet smør, sirup, rømme og mandeldråper. Elt deigen lett sammen og sett den kaldt i ca 30 minutter. Da blir den fastere og lettere å arbeide med. Hvis deigen er for løs, flyter kakebunnene noe utover under stekingen. Del deigen i tre like deler. Elt hvert emne rundt og sprekkfritt i litt mel. Klapp eller kjevle emnene ut til like store, runde leiver, ca 20 cm i diameter, direkte på godt smurt plate eller på bakebordet. Leivene eser noe utover under stekingen, så de blir 22-24 cm i diameter når de er stekt. Sett bunnene i stekeovnen ved 200 C og stek dem til de har fått ganske lys brun farge, ca 10 minutter. Ta dem forsiktig over på rist og avkjøl dem. Smelt fettet til fyllet og rør i sukker, melk og kakao. Halvvisp eggene og rør dem inn til slutt. Avkjøl fyllet noe og fordel det mellom lagene og oppå. Sett kaken kaldt før den serveres.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake