Flere resulteter finnes under oppskriften
10 digestivekjeks eller fullkornkjeks
100 g smeltet smør
Nederste lag fyll:
400 g philadelphiaost eller annen fløteost
3 mellomstore egg
1 1/2 dl sukker
Øverste lag fyll:
4 dl créme fraîche eller seterrømme
1 ss vaniljesukker
1 dl siktet melis
Smuldre i stykker kjeksen og bland dem med smeltet smør. Fordel massen i en rund springform og glatt den til.
Stek bunnen 5-10 minutter ved 200 C med en bit folie under formen. Sett til side.
Skjær Philadelphiaosten i terninger og mos den godt med en gaffel eller i en food processor. Ha i eggene og sukkeret. Bland alt til en røre som fordeles over kjeksbunnen.
Stek kaken ved 180 C i ca 35 minutter. La den bli avkjølt.
Balnd en røre av créme fraîche, vaniljesukker og siktet melis. Fordel den over den helt kalde kaken. Stek videre ved 180 C i 6-7 minutter, slik at overflaten stivner litt. La kaken bli helt kald.
Kaken skjæres i biter og serveres på porsjonstallerkner. Fordel evt. sitronsaus (se egen oppskrift) på tallerkener rundt kaken og pynt med frukt og bær, og kanskje noen blader frisk sitronmelisse.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake