Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g mandler
150 g smør
150 g sukker
2 ss hvetemel
2 ss kaffefløte
3 eggeplommer
150 g sukker
2 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 sitron
2 dl kremfløte
jordbær
jordbær til pynt
Mandlene grovhakkes og alle ingrediensene til deigen has i gryte.
Varm blandingen under omrøring til den er tykk, jevn og blank.
Deigen deles i tre og bres ut på smurte, melede plater til runde, ganske tynne bunner, ca 20 cm i diameter.
Sett platen i midt i ovnen ved 200 C i ca 10 minutter til bunnene er gulbrune.
La bunnene avkjøle litt før de tas av platen.
Eggeplommer og sukker vispes til eggedosis. Tilsett sitronsaft og skall.
Sett eggemassen i vannbad og rør i den til den tykner, ca 10 minutter.
Avkjøl eggemassen og tilsett den stivpiskede kremfløten.
Bunnene legges sammen med krem og bær mellom. Pynt med litt krem og bær på toppen. Serveres med det samme den er ferdig.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake