Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g mørk sjokolade
1,3 dl soyaolje
220 g sukker
6 egg
100 g hvetemel
30 g kakaopulver
2 ts bakepulver
Forvarm stekeovnen til 180 C. Finhakk sjokoladen og la den smelte i vannbad sammen med soyaoljen.
Pisk egg og sukker til eggedosis med piskeriset i kjøkkenmaskinen på litt under halv hastighet. Det tar ca 15 minutter.
Hell 1/3 av eggedosisen i den smeltede sjokoladen og bland med en visp. Hell så denne blandingen tilbake i resten av eggedosisen og bland det hele sammen med vispen. Dette gjøres for at sjokoladen og soyaoljen skal emulgere med eggene og blande seg bedre i røren.
Bland deretter hvetemel, kakao og bakepulver, og sikt det i røren mens du vender det inn med en slikkepott. Pisk kraftig rundt i bollen med en håndvisp 3-4 ganger. Dette for å få ut noe av luften fra røren.
Bruk 2 kakeringer, 16 cm i diameter og 5 cm høye. Bruker du ringer uten bunn, setter du hver ring på et ark aluminiumsfolie som er så stort at det kan brettes omtrent 2/3 opp langs yttersiden av ringen. Klem folien godt inntil.
Fyll usmurte kakeringer 2/3 opp og stek kakebunnene midt i ovnen i ca 40 minutter. Stikk en liten pinne i kaken. Er den tørr når du tar den ut, er kaken ferdig.
La bunnene avkjøle seg i romtemperatur før de tas ut av ringene. Skjær med en kniv langs innsiden av kakeringen så bunnen løsner.
Stekte bunner kan pakkes inn i plast og oppbevares opptil 1 måned i fryseren.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake