Flere resulteter finnes under oppskriften
Bunn:
250 g knuste fullkornkjeks
125 g smør
Mousse:
450 g bringebær
200 g sukker
4 egg
3 dl kremfløte
1 ts kanel
3 plater gelatin
Glassering:
1 dl bringebærmos
1 ts gelatin
Pynt:
noen bringebær
1 eggehvite
sukker
Smør bunnen av en rund 26 cm springform. Smelt smør og bland med kjekssmuler. Dekk bunnen med det. Trykk kjeksen godt ned.
Varm forsiktig bringebær og 50 g sukker til sukkeret er smeltet. Mos i hurtigmikseren og press mosen gjennom en sikt. Hold av 1 dl mos til glassering.
Skill eggene. Pisk eggeplommene med resten av sukkeret og kanel til eggedosis.
Løs opp gelatin i litt vann i vannbad. Rør oppløst gelatin i bringebærmosen. Rør mosen forsiktig i eggedosisen.
Pisk fløten tykk og rør den forsiktig i mosen. Pisk eggehvitene stive og skjær dem i mosen. Fordel moussen over kjeksbunnen. Overflaten skal være jevn. La terten stå kaldt til moussen har stivnet.
Lag glassering. Løs opp gelatin i litt vann i vannbad. Bland oppløst gelatin og resten av bringebærmoussen, og hell dette over moussen. Vend litt på formen slik at overflaten blir helt og jevnt dekket. La formen stå i kjøleskapet.
Løsne terten fra formen med en varm kniv som føres langs kanten. Fjern ringen.
Pynt med noen bringebær som først dyppes i eggehvite og så rulles i sukker.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake