Flere resulteter finnes under oppskriften
3 butterdeigplater
4 syrlige epler
200 g mandelmasse
3 egg
2 ss smør
4 ss aprikossyltetøy
Rør sammen mandelmassen og smør til en jevn masse. Tilsett ett egg om gangen og visp til alt er godt blandet, men ikke lenger. Skrell eplene, fjern kjernhus og skjær i båter. Stenk over litt sitronsaft så de ikke mørkner.
Legg butterdeigsplatene litt over hverandre og kjevle dem ut til en stor firkant. Skjær ut en stor runding av firkanten. Pensle ca 3 cm inn langs kanten med sammenvispet egg. Legges på bakeplate.
Fordel mandelrøren i bunnen i et jevnt lag og brett opp kantene. Trykk ned eplebåter i et pent mønster. Du kan evt. drysse over litt kanel eller kardemomme. Sett platen i varm ovn, 200-215 C, og la kaken stå til den har fått pen farge, 15-20 minutter.
Kok imens opp syltetøyet med 1 ss vann. Sil bort bitene. Når kaken er noe avkjølt, pensles den med aprikosvannet så den får en fin glans.
Serveres med vaniljesaus eller vaniljeis.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake