Flere resulteter finnes under oppskriften
Sjokoladebunn:
2 egg
2 dl sukker
100 g smør
100 g kokesjokolade
1 dl hvetemel
Mandelbunn:
100 g mandler
4 eggehviter
2 dl melis
Fyll:
1 dl vann
1 dl sukker
4 eggeplommer
150 g smør
1 dl kremfløte til pynt
Start med sjokoladebunnen: Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt sjokoladen i smøret og rør den inn i eggedosisen. Bland i melet. Hell røren i en god smurt form, 24 cm i diameter.
Stek bunnen på nederste rille ved 175 C i ca 20 min.
Mandelbunnen: Mal mandlene. Stivpisk eggehvitene. Bland mandler og melis i eggehvitene. Tegn en ring på bakepapiret, ca 25 cm i diameter, og bre røren utover: Denne bunnen krymper litt. Stek bunnen midt i ovnen ved 175 C i ca 15 min. Løsne bunnen forsiktig fra papiret.
Fyllet: Kok vann og sukker til en seig sukkerlake. Pisk inn én og én eggeplomme. Pisk godt hele tiden til kremen er kald. Rør smøret mykt og luftig, pisk det litt etter litt inn i kremen.
Fordel smørkremen mellom og oppå bunnen. Pynt med vispet krem. Server kaken riktig kald.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake