Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g kokesjokolade
125 g mykt smør
150 g brunt sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
½ ts bakepulver
¼ ts salt
150 g valnøttkjerner
smør til smøring av formen
Forvarm stekeovnen til 200 C. Brekk sjokoladen i småbiter og smelt den i en bolle over en kasserolle med sydende vann, rør ofte. Sett sjokoladen til side.
Rør smør og sukker til en luftig smørkrem. Rør inn egg, vaniljesukker og smeltet sjokolade. Bland alt godt.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Grovhakk valnøttkjernene. Bland sjokoladesmørkrem, mel og valnøtter godt.
Smør en firkantet kakeform, ca 20x20 cm. Ha røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter, eller til en pinne som stikkes i midten er nesten ren når den tas opp.
Hvelv kaken på rist og avkjøl den helt. Skjær den i 5 cm store biter før servering.
Det er viktig å ikke steke for mye. Kaken skal være litt fuktig i midten når den tas ut av ovnen den stivner når den blir kald.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake