Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g mørk sjokolade
100 g smør
150 g sukker
3 egg
50 g hvetemel
35 g finhakket valnøtter
Glasur:
50 g sjokolade
50 g smør eller margarin
1 eggeplomme
3/4 dl siktet melis
Pynt:
Rips eller andre bær
Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk egg og sukker tykt og sikt i mel og rør i nøtter.
Hell deigen i en smurt form, 20 cm i diameter, som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 200 C i 20-25 minutter.
Avkjøl kaken i formen før den vendes ut.
Glasuren lages ved å smelte sjokoladen og avkjøle den litt før den piskes glatt med de øvrige ingrediensene. Smør den over kaken og pynt med bærene.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake