Flere resulteter finnes under oppskriften
4 egg
1/2 dl sukker
1 plate kokesjokolade
1 1/2 ss kokosfett (eller Delfiafett)
2 1/2 dl malte mandler
1 1/2 ts bakepulver
Fromasjfyll:
2 pk. Appelsingéle
1 pose vaniljesaus (for koking)
1/2 l kremfløte
3/4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 boks mandarinbåter, ca 300 g
Pynt:
1/2 boks pærer
1 1/2 plate kokesjokolade
2 1/2 ss kokosfett
1 dl kremfløte
1 ss sukker
Pisk egg og sukker til en lett eggedosis. Legg sjokoladeplaten i en kjele som er stor nok til at hele platen får plass. Legg kokosfett ved siden av. Smeltes over svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet. Avkjøles til lunken. Ha sjokoladen i eggedosisen og bland inn bakepulver og malte mandler med lett hånd. Ha røren i en smurt og papirkledd springform, ca 26 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille ved 175 C i 30-35 min.
Avkjøl kaken noe før den hvelves ut av formen og får avkjøles videre på rist.
Til fyllet lages først gelé etter oppskriften, men bruk 1 dl mindre vann. Sett geleen kjølig til den begynner å stivne. Legg vaniljekrem som angitt på pakken, men bruk bare 2 1/2 dl melk. Avkjøles.
Pisk kremfløten med sukker og bland inn halvstiv gelé og avkjølt vaniljekrem. Bland inn oppskårede mandarinbåter.
Del sjokoladekaken i tre lag. Legg en bunn på et pent fat. Sett kanten på kakeformen rundt. Fordel 1/3 av fyllet på bunnen. Legg på neste bunn og fordel 1/3 fyll oppå. Legg på den siste bunnen og resten av fyllet. Sett kaken kjølig minst et par timer, gjerne til neste dag.
Da smeltes sjokoladen og kokosfettet, slik du gjorde til selve kaken. Legg de hermetiske pærene i pent mønster oppå kaken og bre den varme, smeltede sjokoladen over.
Avkjøl kaken helt.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake