Flere resulteter finnes under oppskriften
185 g usaltet smør, romtemperert
200 g sukker
finrevet skall av 2 lime
finrevet skall av 1 appelsin
2 ss nypresset limesaft
3 egg
85 g valmuefrø
290 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ¾ dl kulturmelk
KANDISERT SITRUSSKALL:
2 ½ dl vann
200 g sukker
skallet av 2 lime, skåret i fine strimler
skallet av 1 appelsin, skåret i fine strimler
Forvarm ovnen til 180 C. Legg en strimmel bakepapir i bunnen og opp langs kortendekantene av en 12 x 22 cm brødform og smør papiret og formen.
Rør smør, sukker, skall av lime og appelsin og limesaft hvitt og kremaktig. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Rør inn valmuefrøene.
Sikt mel, bakepulver og natron i en annen bolle. Vend mel og melk skiftvis inn i røren. Ha røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen i 50-55 minutter. Stikk en bakepinne inn midt i kaken for å se om den er ferdig. Den skal komme tørr ut igjen. La kaken stå i formen i 5 minutter og hvelv den deretter på rist til avkjøling.
Kandiser sitrusskall: Rør vann og sukker i en liten kjele på middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp, tilsett skall og kok til sukkerlaken er tykk, 10-15 minutter. Ta skallet opp med hullsleiv og la det renne av på rist. Kandisert skall kan oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur til det skal brukes.
Dekorer kaken med sitrusskallet og sikt melis over.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake