Flere resulteter finnes under oppskriften
Sjokoladebunn:
85 g kokesjokolade
170 g mykt smør eller margarin
200 g brunt sukker
3 egg
175 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 3/4 dl kefirmelk
Fyll:
125 g mørk sjokolade
2 ss kakaolikør
5 ss kremfløte
Sirup:
2 ss sukker
2 ss vann
2-3 ss kakaolikør
Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl litt. Pisk smør og sukker luftig og kremete. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk så inn sjokolade og vaniljesukker.
Pisk i halvparten av melet blandet med bakepulver, og tilsett resten sammen med kefirmelken.
Smør en form, 22 cm i diameter, og legg bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 C i ca 50 minutter. Prøv med en kakenål om kaken er ferdig.
Legg over et bakepapir, slik at ikke kaken blir for mørk.
Avkjøl kaken på rist, del den i to.
Smelt sjokoladen til fyllet med likør og fløte. Avkjøl dette.
Til sirupen kokes sukker og vann i en kjele til sukkeret er smeltet. Fjern gryten av varmen og bland i likør. Avkjøl.
Dynk den delte kaken med sirupen. Smør halvparten av sjokoladekremen inni kaken og resten rundt og oppå. Sett kaken i kjøleskap til sjokoladen er stivnet. Legg på litt krem ved servering og pynt med jordbær.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake