Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g hvetemel
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
litt salt
50 g smør
75 g sukker
1 1/2 dl melk
15 g gjær
50 g skåldede mandler
1 eggeplomme
Fyll:
50 g malte mandler
50 g brødrasp
50 g sukker
1 eggehvite
litt melk
Til pensling:
egg
litt sukker
Glasur:
100 g melis
vann
Sikt mel, krydder og salt i en bolle. Smuldre i smøret. Tilsett sukkeret. Rør gjæren ut i litt lunken melk.
Bland hvetemel, gjær og melk. Tilsett de hakkede mandlene og eggeplomme. Tilsett mer melk hvis nødvendig for å få en passe fast deig til kjevling.
Kna deigen godt, dekk den til og sett den til heving ca 1 time.
Arbeid deigen godt. Form 1/3 av deigen til flat runding. Legg den på smurt plate. Kjevle resten av deigen avlangt ut i ca 1/2 cm tykkelse.
Bland alle ingredienser til fyllet. Tilsett melk til passe konsistens. Fordel fyllet over deigen.
Rull deigen sammen som en rullekake og del den i 6 stykker. Legg den oppå den andre deigen så vi ser snittflatene.
La kaken heve 25 min. Pensle den med egg, dryss over sukker og stek kaken midt i ovnen ved 220 C i 30 min. Avkjøl kaken og glaser den.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake