Flere resulteter finnes under oppskriften
175 g digestive- eller havrekjeks
2 ss sukker
1/2 ts malt kanel
75 g smør
smeltet smør til smøring av formen
Fyll:
700 g kremost naturell
175 g sukker
6 egg
4 dl rømme
1 ts vaniljesukker
3 ss maisenna
1 ss sitronsaft
1 ss revet sitronskall
Knus kjeksen fint i matprosessor, eller putt dem i en plastpose og knus dem med et kjevle. Bland kjeks, sukker og kanel godt.
Smelt smøret og bland det med kjekssmulene. Dekk bunnen av en 28 cm stor springform med bakepapir og pensle det med smeltet smør. Fordel kjeksblandingen i formen i et jevnt lag og press den godt ned med baksiden av en skje. Sett formen i kjøleskapet. Forvarm stekovnen til 200 C.
Lag fyllet. Rør sammen kremost og sukker. Skill eggene og rør eggeplommen i osten, én om gangen. Tilsett rømme og bland alt godt.
Bland vaniljesukker og maisenna og rør det i ostekremen. Tilsett sitronsaft og sitronskall og bland godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem i ostekremen med en slikkepott.
Ha ostekremen i formen og bre den jevnt utover. Stek ostekaken midt i ovnen ca 1 time. Når overflaten begynner å få farge, legger du bakepapir over formen.
Slå av stekeovnen og la kaken stå inne i 15 min til med døren på gløtt. La kaken avkjøles, og la den helst hvile natten over før du tar den ut av formen og skjær den i skiver.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake