Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g rosiner
350 g korinter
350 g lyse rosiner
150 g hakket fruktblanding
100 g cocktailbær
325 g smeltet smør
300 g brunt sukker
4 egg
300 g hvetemel
1 ts nellik
1 ts kardemomme
½ ts malt kanel
en klype malt muskatnøtt
3 ss madeira eller sherry, pluss ekstra til eventuelt dynking
Marsipanlokket:
2 ss aprikossyltetøy
melis til dryss
500 g ferdig marsipanlokk
Ha tørkede frukter og cocktailbær en stor bolle, og bland godt. Tilsett smeltet smør, sukker, egg, mel, nellik, kardemomme, kanel, muskatnøtt og madeira eller sherry. Bland godt.
Ha deigen i en springform, 20 cm i diameter, smurt og kledd med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 150 C i 3 ½ time, eller til den er ferdig. Prøv med en trepinne.
Avkjøl den ferdige kaken i formen i 25 minutter. Deretter tas den ut av formen og avkjøles helt på en kakerist.
Hvis du vil ha en ekstra kraftig og saftig kake, dynker du den med en skvett madeira eller sherry før du pakker den inn i papir. Oppbevar kaken i en kakeboks eller i plastfolie i opptil 3 uker.
Noen få dager før du skal bruke kaken, legger du marsipanlokket på kaken. Smelt aprikossyltetøyet med ½ ss vann. Legg kaken på et flatt kakefat og pensle overflaten med det varme syltetøyet.
Bruk en tallerken eller en kakeform som mål, og skjær ut en sirkel av marsipan som passer til kaken. Legg på marsipanen og glatt til med hendene.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake