Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g hvetemel
½ ts bakepulver
2 egg, skilt
125 g usaltet smør, pluss 2 ss
150 g sukker
sall av 1 appelsin, revet
1 ¼ dl nypresset appelsinsaft
¾ dl melis
evt appelsinbåter
Smør en rund kakeform med 20 cm i diameter og strø den med mel.
Sikt mel og bakepulver i en liten bolle. Pisk eggehvitene i en større bolle med håndmikser til det danner seg myke topper.
Rør smør og sukker hvitt og luftig i en stor bolle med håndmikser i høy hastighet. Pisk inn eggeplommene, en om gangen. Skru ned på lav hastighet og rør langsomt inn melblandingen, appelsinskallet og ca ½ dl av appelsinsaften. Vend de piskede eggehvitene inn i kakerøren til det så vidt er blandet. Fyll røren i den smurte formen.
Stek kaken i ovnen ved 180 C i 30-40 minutter, til det ikke henger noe igjen på prøvenålen du stikker i midten.
Ta kaken ut av ovnen og la den stå i formen på rist i 10 minutter. Flytt så kaken over på risten og la den bli lunken. Legg kaken over på et fat.
Rør ut melisen i resten av appelsinsaften i en liten bolle, og drypp det jevnt utover kaken. Pynt eventuelt med skrelte appelsinbåter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake