Flere resulteter finnes under oppskriften
1 sukkerbrød av 4 egg (se grunnoppskrift)
(halvparten fryses vekk)
1 l vaniljeis
1 liter bær, f.eks. bjørnebær
4 eggehviter
4 ss sukker
Lag sukkerbrødet og stek det som angitt i grunnoppskriften. La det bli helt kaldt. Del sukkerbrødet i to og legg den ene delen i fryseren.
Forvarm ovnen til 275 C.
Stivpisk eggehvitene sammen med sukkeret. Legg sukkerbrødbunnen i et ildfast fat eller form. Fordel bærene oppå kakebunnen. Legg isen oppå bærene og dekk det hele raskt til med marengsmassen. Kaken ser ut som en fjelltopp i formen.
Sett fatet på en tykk trefjel inn i stekovnen. Stek til marengsmassen har fått gyllen farge. Pass på så ikke toppen blir brent. Ta kaken ut og server den med det samme. Gjerne som dessert.
Denne kaken har mange navn; Glace au four, Herligheten under marengsdekke og Omelet Norvègienne.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake