Flere resulteter finnes under oppskriften
5 eggehviter
150 g melis
1 ts potetmel
Sitronkrem:
saften av 1/2 sitron
1 egg
3/4 dl sukker
35 g smør
1 dl kremfløte
Pynt:
4-5 kiwi
5-6 jordbær
Stivpisk eggehvitene til marengsen og bland inn melis og potetmel i 3-4 omganger. Pisk lenge og godt mellom hver gang så marengsen blir seig.
Tegn en sirkel på bakepapir på stekeplaten, 25 cm i diameter. Bre 2/3 av røren jevnt ut i sirkelen. Legg resten av marengsen som små topper rundt bunnen, bruk sprøytepose. Stekes midt i ovnen ved 90-100 C i 3 timer. Marengsen skal være helt tørr. Avkjøles på rist.
Marengsen kan lages i god tid før serveringen og oppbevares i pappeske eller papirinnpakning.
Ha sitronsaft, egg og sukker i en kjele. Varmes opp over svak varme til kremen blir tykk. Rør godt hele tiden. Kremen skal ikke "koke". Ha kremen over i en mikser og tilsett små, kalde smørklatter i den varme kremen. Rør kremen glatt. Avkjøl og bland inn stivpisket krem.
Like før servering fylles bunnen med sitronkrem og pyntes med delte kiwi og jordbær.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake