Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g hvetemel
150 g sammalt hvete
2 ss bakepulver
50 g mandler
1/2 ts salt
650 g honning
3 dl melk
1 ts ingefær
1/2 ts anis
1 ts kanel
1 ts koriander
2 nellikspiker
skallet av 1 appelsin
skallet av 1/2 sitron
Knus mandler. Riv sitron og appelsinskall på et rivjern, få ikke med det hvite. Knus krydderne i en morter.
Hell melk i en liten gryte og varm opp til nesten kokepunktet og sett til side.
Bland inn honningen. Sett gryta kaldt, gjerne i et kaldt vannbad. Ha i krydderne og sitron- og appelsinskallet og la røren bli kjølig. Ha mel, knuste mandler, salt og bakepulver i en kjøkkenmaskin, eller en bolle. Hell oppi røren og bland godt, enten med kjøkkenmaskinen eller for hånd. Det hele skal bli en ganske løs masse, uten klumper.
Hell deigen i 2 godt smurte former. La det heve ca 30 min. på et lunt sted. Stek ved 175 C i ca 45 min. Legg bakepapir oppå formene mens de steker, så brødene ikke blir brent.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake