Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g hvetemel
2 ss frystørret kaffe
3 egg
125 g sukker
kaffebønner til pynt
Fyll:
175 g smøreost
1 ss klar honning
1 ss Tia Maria eller annen kaffelikør
40 g grovhakket ingefærrot
Glasur:
225 g melis
2 ts kaffeessens eller kaffepulver oppløst i 2 ts varmt vann
1 ts kakaopulver
(8 stykker)
Sett ovnen på 190 C. Smør en rund kakeform, 20 cm i diameter. Sikt mel og kaffepulver i en bolle. Ha egg og sukker i en annen bolle og pisk til eggedosis. Skjær forsiktig inn melblandingen med en metallskje og pass på at røren ikke faller sammen. Hell røren i formen og stek i 30-35 minutter til kaken er fast. Ta ut av formen og avkjøl på kakerist.
Lag fyllet ved å blande ost og honning og pisk til blandingen er jevn. Tilsett kaffelikør og ingefær. Del kaken i to og smør fyllet på den nederste delen. Legg på lokket.
Lag glasur ved å blande melis og kaffe med så mye vann at glasuren henger på en teskje. Smør kaken med to tredeler av glasuren og jevn godt ut. Rør kakaoen inn i resten av glasuren og pynt kaken med en kakesprøyte. Pynt med kaffebønner.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake