Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liten ts gjær
2 ts vaniljesukker
6 ss melk
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
75 g smør
125 g melis
4 egg
litt salt
4 epler
Rør gjæren med vaniljesukker. Tilsett melken og litt mel. Sett det til heving ca 15 min.
Rør smør og melis hvitt. Tilsett eggene et om gangen. Ha i gjæren og melet som er siktet med bakepulver og salt. Ha deigen i en smurt og meldrysset form.
Skrell eplene og del dem i båter. Fjern kjernehuset. Trykk eplebåtene ned i deigen. Dryss over litt sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200 C i ca 40 minutter. Ta den ut av formen og avkjøl.
Kaken skal være nylaget ved servering, men kald. Serveres med krem.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake