Flere resulteter finnes under oppskriften
5 bløtkakebunner
4 plater gelatin
3 egg
3/4 dl sukker
saft av 1 sitron
1/2 dl jordbærsaft
1 1/2 dl kremfløte
150 g marsipanmasse
200 g melis
rød og grønn konditorfarge
aprikossyltetøy
melis
rød pyntegelé
mimosasukkerkuler
Legg gelatinen i kaldt vann.
Dypp eggene såvidt i kokende vann slik at eventuelle bakterier fra skallet blir borte. Knekk eggene.
Pisk 3 eggeplommer godt med sukkeret. Del eggedosisen i 2 porsjoner.
Pisk eggehvitene og fløten stiv.
Smelt to plaater gelatin over vannbad. (Ha dem i en skål og sett den i en kjele med kokende vann.) Rør inn sitronsaften. Rør blandingen inn i den ene porsjonen med eggedosis.
Smelt de to siste platene gelatin og rør dem inn i jordbærsaften med den andre porsjonen eggedosis.
Bland halvparten av de stivpiskede eggehvitene og halvparten av kremen inn i sitron-eggeblandingen.
Bland den andre halvparten av de stivpiskede eggehvitene og kremen inn i jordbær-eggemassen.
Legg bløtkakebunnene på hverandre med jordbær- og sitroneggekrem i annethvert lag. Sett kaken kaldt til fyllet er stivnet.
Skjær kaken med en skarp kniv så den får en jordbærform. Du kan eventuelt tegne jordbærformen på et papir og klippe den ut, slik at du kan skjære etter papiret.
Marsipanpynt:
Elt 150 g marsipanmasse med 150 g melis.
Legg til side litt marsipanmasse som skal brukes til de grønne jordbærbladene.
Elt rød konditorfarge inn i det store marsipanstykket. Tilsett mer melis om nødvendig. Elt grønn konditorfarge inn i det lille marsipanstykket.
Elt den røde marsipanen ut til en pølse som kan nå rundt kaken. Legg pølsen mellom to stykker bakepapir og kjevle den ut til et flatt stykke som er høyere enn kaken.
Smør kanten av kaken med aprikossyltetøy.
Ta vekk det øverste bakepapiret og skjær det til så det er 1 cm høyere enn kaken. La stykket være litt lenger enn nødvendig.
Fest marsipanen ved å trykke den lett fast rundt hele kaken. Bruk et pappstykke til å trykke marsipanen fast med. Slik blir marsipankanten samtidig glatt.
Pynt:
Rør vann og melis sammen til en tykk glasur.
Ha et lag glasur på kaken og bre den forsiktig helt ut til marsipankanten. La glasurkanten stivne.
Rør sammen pyntegeleen og la den avkjøles så mye som mulig. (Den må ikke begynne å stivne.) Hell gelé på kaken så den dekkes helt. La geleen stivne.
Kjevle ut den grønne marsipanen og form noen "jordbærblader".
Pynt kaken med grønne blader og gule mimosasukkerkuler umiddelbart før den skal serveres.
(Mimosasukkerkulene kan smelte i geleen etter en stund.)
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake