Flere resulteter finnes under oppskriften
20 g gjær
50 g sukker
12 ss lunken melk
300 g hvetemel
litt salt
3 ss smør
1 ts vaniljesukker
revet skall av 1 sitron
1 egg
Fyll:
200 g cottage cheese
1 ss kremfløte
2 ss smør
litt revet sitronskall
50 g sukker
50 g rosiner
Rør gjæren med 1 ts sukker. Tilsett den lunkne melken og dryss over litt hvetemel. La det stå varmt til det danner seg luftblærer på overflaten.
Smuldre hvetemel og salt og smuldre inn smøret. Ha i resten av sukkeret. Rør vanilljesukker og sitronskall i gjæren og vend det i melet sammen med egg.
Elt deigen til den er jevn, dekk den med et klede og sett den til heving ca 1 time.
Kna deigen godt og del den i 12-16 biter.
Klem kakene flate, ha fyll på dem og brett inn kantene. Form dem runde og sett dem på smurt plate.
Bland alle ingrediensene til fyllen.
Pensle kaken med litt smør på kantene og la dem heve ca 20 minutter.
Stek dem midt i ovnen ved 200 C i 15 minutter. Dryss sukker over mens de er varme.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake