Flere resulteter finnes under oppskriften
70 g smeltesjokolade
70 g smør
70 g melis
4 egg
40 mandler, finmalt
40 g mandelflak
20 g brødrasp
SJOKOLADEKREM:
80 g smeltesjokolade
2,5 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk eggehvitene med sukker til det blir stivt. Pisk smør og melis i en annen bolle til det blir mykt. Ha i eggeplommene. Bland deretter forsiktig inn den smeltede sjokoladen etterfulgt av eggehvitene.
Bland de malte mandlene med brødraspet. Smør en rund form. Dryss blandingen i og snu formen slik at det løse faller ut. Hell deigen i formen til ¾ høyde og dekk med aluminiumsfolie. Stek i vannbad ved 180 C i ca 30 minutter.
Kok opp kremen, ta den vekk fra platen og bland inn 80 g sjokolade i biter. Ha i vaniljesukker og bland.
Når kaken er ferdig tas den ut av formen. Serveres lunken med sjokoladekrem over. Pynt med mandelskav.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake