Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g kransekakemasse
100 g margarin eller smør
3 egg
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
2-3 epler med syrlig smak
1 ss smeltet margarin eller smør
2 ss sukker
1/2 ts kanel
melis til pynt
Riv kransekakemassen. Bland den med smør eller margarin og rør alt sammen til en porøs røre.
Skill eggene. Bland plommene med mandelrøren og rør alt godt sammen. Tilsett melet blandet med bakepulveret.
Stivpisk eggehvitene. Vend dem i røren. Hell den i en rund, glatt, smurt og strødd form, ca 22 cm i diameter, gjerne med løs kant.
Skrell eplene, rens dem og skjær dem i båter. Stikk dem ned i røren. Pensle med smeltet smør. Strø over sukkeret blandet med kanel.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 C i ca 35 minutter. La kaken hvile i formen noen minutter. Hvelv den forsiktig ut. Snu den. Avkjøl kaken. Sikt over et tynt lag melis ved serveringen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake