Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g smør eller margarin
3 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 - 2 dl friske eller dypfryste rensede rips
Pynt
1 dl melis
1 ss vann
Smelt smøret og la det avkjøles.
Rør sammen egg, sukker, hvetemel og det smeltede smøret. Ikke visp!
Ha røren i en god smurt og strødd form, ca 22 cm i diameter. Ha i bærene. Fryste bær behøver ikke tines.
Stek kaken på rist i nedre del av ovnen ved 200 C i 25-30 minutter. La den avkjøles noe før den løsnes fra formen.
Rør sammen melis og vann. Ringle glasuren over kaken og la den stivne før kaken serveres.
Oppbevar kaken kjølig i boks eller i fryseren, og da uten glasur.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake