Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g hvetemel
2 ss kakao
2 ss maisenna
1 knivsodd salt
5 eggehviter
1/2 ss tartarost
125 g sukker
appelsinskall i tynne ringer til pynt
Glasur:
200 g sukker
1 eggehvite
Sett stekeovnen på 180 C. Sikt mel, kakao, maisenna og salt tre ganger i en bolle. Pisk eggehvitene i en stor bolle til blandingen er lett og luftig.
Tilsett sukker i eggehvitene, én skje av gangen. Pisk for hver gang. Sikt i en tredel av mel og kakaoblandingen, og skjær det forsiktig inn i marengsen. Gjenta, sikt og skjær inn mel- og kakaoblandingen ytterligere to ganger.
Hell røren i en teflonform og glatt ut på toppen. Stek kaken i 35 min, eller til den har hevet seg godt. Snu kaken på hodet og la den avkjøle seg på en stekeplate. Ta den deretter forsiktig ut av formen.
Lag glasuren: Ha sukker og 5 ss vann i en kjele. La det løsne seg opp over lav varme. Kok til sirupen er 120 C. Bruk sukkertermometer, og når en dråpe av blandingen kan formes som en myk kule i kaldt vann er blandingen ferdig. Trekk kjelen av platen.
Pisk eggehviten til den er stiv. Tilsett sirupen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Fortsett å piske til blandingen er tykk og luftig. Bre glasuren på toppen og sidene av kaken. Dryss appelsinskall over.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake