Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg epler
100 g smør
100 g sukker
250 g tertedeig
Deigen til to terter lager du slik: Bland 125 g smør og 100 g melis til en krem, tilsett 1 egg, rør om, tilsett 125 g hvetemel og litt salt. Elt det hele til en smidig deig, som du lar hvile kaldt minst 2 timer innpakket i plast. La deigen bli romtemperert før bruk.
Skrell eplene, fjern kjernehusene, del dem i båter. Fordel to tredjedeler av sukkeret og alt smøret i en teflonpanne. Ikke rør i blandingen, men la den sakte smeltes på lav varme, og idet fargen etter 2 minutter begynner å bli gyllen, trekk pannen av platen.
Legg i eplebåtene med bredsiden ned, strø over resten av sukkeret og surr videre på lav varme i ca 30 minutter.
Sett pannen i ovn på 215 C i 5-10 minutter. Ta pannen ut av ovnen, dekk eplene med den utkjevlede deigen, og stek videre ca 30 minutter, eller til terten er gyllenbrun og eplene myke. Avkjøl i 5-10 minutter. Vend formen og server terten mens den fremdeles er varm, med crème fraiche.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake