Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g hvetemel
1/2 ts pepper
1 ts ingefær
2 ts natron
200 g sukker
6 dl kulturmelk
2 dl sirup
1 pk apsikat
Sikt mel, krydder, natron og sukker sammen. Lag en grop midt i melet og spe i det meste av melken. Rør røren fort sammen. Lunk sirupen slik at den blir tyntflytende og bland den i. Sirupen må ikke bli varm, bare lunken slik at den blir lettere å røre ut. Bland i apsikat. Røren skal være som en ganske fyldig formkakerøre. Reguler konsistensen med melken.
Smør den lille langpannen. Legg gjerne et smurt papir i bunnen så blir det lettere å hvelve ut kaken etterpå. Hell i røren. Stek kaken på rist på nederste rille 45-60 minutter ved 170 C. Hold et øye med kaken slik at den ikke blir for brun. Legg på matpapir om nødvendig. Prøv med en strikkepinne om kaken er stekt. Det skal ikke henge noe røre på.
Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves på rist. Overflaten kan ha en tendens til å klistre seg til risten, så det kan kanskje være en idé å legge papir på risten før kaken hvelves. Del kaken i to eller tre på langs når den er kald. Skjær i skiver på tvers når den skal serveres.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake