Flere resulteter finnes under oppskriften
mandelbunn:
2 dl mandler
2 dl melis
3 eggehviter
sukkerbrød:
2 egg
60 g sukker
60 g hvetemel
1/4 ts bakepulver
juice til dynking
sitronkrem:
4 plater gelatin
2 eggeplommer
1 dl sitronsaft
150 g sukker
50 g smør
2 1/2 dl kald vaniljekrem
2 dl kremfløte
300 g marsipan
Mal mandlene og bland dem med melis. Pisk eggehvitene stive og bland forsiktig inn mandler og melis. Stek i smurt form på 175 C i ca 30 minutter på nederste rille.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland forsiktig i hvetemel og bakepulver. Stek i smurt form på 160 C i 30 minutter på nederste rille. Del sukkerbrødet i to lag og dynk dem med juice.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Pisk eggeplommer, sitronsaft og sukker i en kjele på svak varme til det tykner. Pisk inn smøret. Avkjøl og bland med vaniljekrem. Vri opp gelatinen og smelt den i 2 ss kokende vann. Rør den inn i kremen. Legg mandelbunnen på fat, dekk med krem og legg sukkerbrødlagene oppå med krem imellom. Stivpisk kremfløten og bre den utover kaken. Kjevle ut marsipanen og kle kaken med den.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake