Flere resulteter finnes under oppskriften
275 g pekannøtter
350 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
225 g usaltet smør med romtemperatur
400 g sukker
5 egg
2,5 dl melk
1 ts vaniljeessens
GLASUR:
350 g melis
3 eggehviter med romtemperatur
2 dråper vaniljeessens
Rist pekannøttene i små porsjoner i en tykkbunnet stekepanne over sterk varme under stadig omrøring, til de blir mørke og dufter sterkt. Avkjøl nøttene og grovhakk dem.
Sett ovnen på 180 C. Smør tre runde springformer på ca 23 cm, og dryss dem med mel. Sikt mel, bakepulver og salt sammen. Bland halvparten av nøttene i 2 ss av melblandingen. Resten av nøttene skal brukes tilpynt.
Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt sammen etter hvert egg.
Bland melk og vaniljeessens. Arbeid melblandingen inn i røren i tre omganger, og spe med melk imellom. Skjær til slutt de melete nøttene inn i røren.
Fordel røren i tre former, og stek ved 180 C i 30 minutter til overflaten er gyllen, og kakene har sluppet kanten på formen. La kakene avkjøle seg i 5 minutter før de tas ut av formen og legges på rist.
Sikt melis i en bolle, tilsett eggehvitene, og sett bollen i vannbad over kokende vann. Pisk 5-10 minutter til massen er stiv.
Tilsett vaniljeessens. Ta bollen opp av vannbadet og pisk i ytterligere 2-3 minutter. Dekk toppen av kakene med litt glasur, og strø på en del av nøtteblandingen. Sett kakene oppå hverandre.
Dekk toppen og sidene av kaken med glasur, og dryss resten av nøttene på toppen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake