Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g smør eller margarin
2 1/2 dl melk
25 g gjær
1/4 ts salt
3/4 dl sukker
9-10 dl hvetemel
1 ts kardemomme
Fyll:
2 ss smør
2 ss sukker
1 ts kanel
30 g hakkede nøtter
Smelt smøret og lunk melken. Rør gjæren ut i væsken og tilsett salt, sukker, kardemomme og mel til en smidig og glatt deig. Trykk deigen ut i en smurt rund form. Lag små snitt i deigen. Rør sammen fyllet og legg 1 ts fyll i hvert snitt.
La kaken heve tildekket i ca 30 min.
Stekes ved 200 C i nedre del av ovnen i ca 20 minutter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake