Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g aprikoser
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
litt salt
75 g sukker
50 g skåldede og hakkede mandler
revet skall av 1/2 sitron
2 dl melk
50 g smeltet smør
Pynt:
100 g melis
saft av 1 sitron
5 hele aprikoser
sukat
La aprikosene ligge i vann natten over.
Kok 5 aprikoser i litt vann til de er møre. Ta dem opp og bruk dem til pynt. Sil vannet fra resten av aprikosene og hakk dem.
Sikt hvetemel og salt og tilsett sukker, aprikoser, mandler og sitronskall. Bland det med smeltet smør og melk.
Rør deigen godt og tilsett ekstra melk hvis nødvendig. Deigen skal være som en tykk grøt.
Ha deigen i avlang smurt form og stek den midt i ovnen ved 160 C i 1 1/2 time. Avkjøl den
Bland melis og sitronsaft og ha halvparten over kaken. Pynt med aprikoser og sukat og ha resten av melisen over.
Serveres i skiver.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake