Flere resulteter finnes under oppskriften
BUNNER: 170 g mørk sjokolade 150 g smør eller margarin 2 dl sukker 6 egg 1 dl hvetemel revet skall av 1 sitron - 1 springform med diameter 22 cm sytråd FYLL: 60 g mørk sjokolade 1 dl sterk kaffe 2 eggeplommer ½ dl melis 2 dl kremfløte PYNT: 100 g bløt nougat 100 g smør kakaopulver revet appelsinskall - liten kremsprøyte
Del sjokoladen i små stykker. Ha dem i en skål. Sett skålen i en gryte med litt kokende vann, men ikke så mye at det bobler over kanten på skålen. Smelt sjokoladen under omrøring. Rør smøret mykt og rør det godt sammen med sukkeret. Skill eggene. Rør eggeplommene og det revne sitronskallet i smør/sukkerblandingen. Tilsett melet og den smeltede, avkjølte sjokoladen. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn til slutt. Ha røren i den smurte springformen. Stek kaken i 1 time ved 175 C. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i to bunner med en lang, sterk sytråd. Lag fyllet: Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett kaffen og eggeplommene. Pisk over svak varme til kremen begynner å tykne. Trekk gryten av varmen og avkjøl kremen. Stivpisk fløten. Vend i melis og bland det i den nesten kalde eggekremen. Fordel kremen mellom de to kakebunnene og over den øverste. Avkjøl kaken i kjøleskapet. Rør nougat og smør sammen. Fyll kremsprøyten med kremen og pynt kaken. Dryss kakao og finrevet appelsinskall over og server kaken.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake