Flere resulteter finnes under oppskriften
3 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 dl tykt syltetøy, som bringebær, jordbær eller aprikos
Fromasj:
10 pl. gelatin
3 egg
1 dl sukker
3 dl bringebærsyltetøy
5 dl kremfløte
krem til pynt
Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt på mel og bakepulver og vend det forsiktig inn. Bre røren utover i en bakepapirkledd langpanne, ikke riktig hele pannen, eller en form på 35x25 cm. Stek kaken midt i ovnen ved 250 C i 5-7 minutter.
Dryss litt sukker på et bakepapir og vend kaken ned på papiret. Dra av papiret kaken har vært stekt på og legg langpannen over, så kaken holder seg myk. Bre syltetøyet utover bunnen mens den er varm. Rull den sammen.
Fromasjen: La gelatinen ligge i kaldt vann i ca 5 min. Pisk egg og sukker til eggedosis og bland i syltetøyet. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i 1 dl kokende vann.
Avkjøl den litt og rør den inn i eggedosisen. Stivpisk fløten og vend kremen inn i fromasjen.
Kle en stor bolle med rullekakeskiver. Hell fromasjen i og la den stivne i kjøleskapet.
Vend kaken på et fat og pynt rundt med kremtopper.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake