Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g smør eller margarin
500 g hvetemel
3-4 ss kaldt vann
6 epler
2 ss sukker
Smuldre smør eller margarin i melet. Tilsett så mye vann at du får en fast deig. Sett deigen kjølig.
Skrell eplene og del dem i tynne båter.
Del deigen i to. Form den ene halvparten til en stor runding på en smurt stekeplate. Bruk kjevle, eller trykk deigen ut med hendene. Dekk rundingen med eplebåtene. Dryss sukkeret over. Hvis eplene er svært sure, må du eventuelt ta litt ekstra sukker.
Kjevle resten av deigen ut til et lokk, eller deigen ut med hendene. Legg lokket over eplebåtene. Klem kantene godt sammen med fingrene, eller klem kantene til med gaffel. Prikk kaken med gaffel.
Stek kaken midt i ovnen ved 225 C i ca 30 minutter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake