Flere resulteter finnes under oppskriften
Til rund form 22 cm.
3 egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
Til rund form 26 cm.
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
Eggekrem:
1 dl kremfløte + 1 dl melk
2 eggeplommer
1 ss potetmel
1 ss farin
2 ts vaniljesukker
Karamellkrem:
1 ½ dl kremfløte
1 dl farin
½ dl sirup
1 pose mandelflak til pynt
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet. 160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille
Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist.
Del sukkerbrødet i 2 eller 3 bunner. Legg dem sammen med eggekrem, som du lager slik: Bland alt bortsett fra vaniljesukkeret i et lite kokekar, helst ikke av aluminium, som kan gi en gråaktig misfarging. La det trekke under visping på svak varme til kremen har tyknet, men la den ikke koke.
Avkjøl kremen og smak den til med vaniljesukkeret. Med potetmel bør kremen brukes nylaget.
Ta for deg Karamellkremen: Bland fløte, sukker og sirup i et vidt kokekar eller stekepanne. Kok uten lokk til kremen begynner å tykne, 10-15 minutter. Prøv gjerne ved å dryppe litt krem i en kopp med kaldt vann, kremen skal da holde formen og kjennes litt seig. Den blir tykkere når den er kald.
Stryk den avkjølte kremen over den fylte kaken og dryss over mandelflak. Server kaken kald.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake