Flere resulteter finnes under oppskriften
Til tertebunnen:
125 g smør eller margarin
3 dl hvetemel
3-4 ss fløte eller kaldt vann
Til fyllen:
1 1/2 dl majones
1 1/2 dl rømme
finklippet dill
1 1/2 ss ketchup eller mild chilisaus
Til pynt:
150-200 g løjrom
3 hardkokte egg
1 glass svart kaviar, ca 100 g
1-2 finhakkete løk
Hakk sammen smør og mel på bakebordet med en kniv. Tilsett væske, og arbeid deigen rakt sammen. Hviler kaldt.
Kjevle tynt ut. Deles i 2 like store tertebunner med bakespore. Stekes pent gyllenbrune, avkjøle litt på platen før de legges over bakerist.
Bland sammen ingrediensene til fyllen. Hakk løk og egg.
Legg de kalde bunnene sammen med majonesfyllen mellom, og pynt terten slik som du ønsker det.
Denne terten er en svensk spesialitet. Både i Sverige og Finland kan man kjøpe eksklusiv rød rognkaviar - "løjrom" - som har store, nesten klare rosafarvete korn. Det er ikke så ofte vi får fatt på denne delikatessen her i landet. Lag terten uten rød kaviar, eller bytt den ut med hakket hardkokte egg.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake