Flere resulteter finnes under oppskriften
4 egg
2 dl sukker
revet skall av 1/2 sitron
2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Eplefyll:
2 1/2 dl sukker
2 3/4 dl vann
saft av 1 sitron
4 ss ripsgelé
1 ts maisennamel
6-8 skrelte epler i båter
Smørkrem:
150 g smør
2 1/2 dl melis
3 eggeplommer
reven sjokolade
Pisk eggedosis, tilsett sitronskall og siktet hvetemel blandet med bakepulver.
Stek kaken i smurt, rund form nederst i ovnen ved 175 C i 35-40 minutter.
Hvelv kaken ut av formen og la den bli kald.
Kok sirup av sukker, sitronsaft, ripsgelé og det meste av vannet. Rør maisennamel ut i resten av vannet, og bland den i laken. Kok til blandingen er tykk.
Kok eplene forsiktig møre i laken. Pass på at de ikke går i stykker. Avkjøl.
Lag smørkrem ved å røre smør, melis og eggeplommer lett og lyst.
Skjær kaken i to lag. Legg dem sammen igjen med litt smørekrem og halvparten av epleskivene i sirupen mellom.
Smør litt smørekrem rundt kanten av kaken, dryss på reven sjokolade.
Server kaken pyntet med resten av eplebåtene og smørekremen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake