Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl melk
50 g gjær
150 g smør, smeltet
500 g hvetemel
100 g sukker
4 sitrondråper
50 g korinter
50 g sukat
smeltet smør
sukker
kanel
hakkede mandler
Varm melken til den er lunken og rør ut gjæren. Smelt smøret og tilsett sammen med de tørre ingrediensene, sitrondråper, korinter og sukat. Elt sammen deigen.
Kjevle ut deigen på smurt plate til en rund leiv med en gang. Skjær ca 2 cm dype snitt med 1 cm mellomrom rundt kanten. Deigfrynsene brettes innover en og en, slik at kanten blir opphøyet. Hev i 45 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Tekaken peensles med smeltet smør. Strø med sukker, kanel og hakkede mandler. Stekes i ca 30 minutter. Tekakene skjæres i snipper ved servering.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake