Flere resulteter finnes under oppskriften
Fyll:
500 g hakkede valnøttkjerne
3 ss sukker
1/2 ts malt kanel
Deig:
500 g fyllodeig
150 g smeltet usaltet smør
Sirup:
275 g sukker
3 1/2 dl vann
1 kanelstang
3 hele nelliker
1 ss sitronsaft
2 ss honning, helst klar, flytende
Tin fyllodeigen (fås kjøpt i spesialforretninger) om den er fryst. Legg et fuktet klede over deigen, den tørker for ut. Bland nøtter, sukker og kanel. Smør en liten langpanne, ca 28 x 26 cm. Pensle det øverste deiglaget med smør og legg dei i bunnen av langpannen. Pensle neste lag og legg over. Fortsett til det ligger seks lag deig i bunnen av pannen. Brett inn deigenden i annenhver side av formen.
Legg på halvparten av nøttefyllet og dekk med tre lag smørpenslet fyllodeig. Legg på resten av fyllet og brett inn alle deigendene så fyllet lukkes inne. Pensle resten av deigflakene med smeltet smør og legg dem pent på toppen av kaken. Skjær ren kantene av kaken. Skjær rutemønster i de øverste deiglagene så det blir lettere å dele opp kaken når den er ferdig stekt. Drypp litt kaldt vann på kaken så deigkantene ikke ruller seg opp under stekingen. Stek baklavaen ved 175 C i 25-30 minutter. Øk varmen til 190 C og stek i 10-15 minutter til, til overflaten er pent gyllen. Avkjøl kaken før du har på sirupen.
Bland alle ingrediensene til sirupen unntatt honning. Kok sirupen i 10 minutter. Tilsett honning og kok i 5 minutter til, til sirupen begynner å tykne. Ta opp kanelstang og nelliker og fordel sirupen i en tynn stråle over baklavaen. La den stå 10 minutter til kaken har sugd opp all sirupen og toppen av kaken er blank. Kaken holder seg 2-3 dager ved romtemperatur.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake