Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g smør eller margarin
250 g melis
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
75 g valnøtter
100 g mørk sjokolade
Hakk valnøtter og sjokolade hver for seg og bland med 1-2 ss av hvetemelet.
Rør smør, melis og vaniljesukker mykt. Bland mel og bakepulver, og rør det vekselvis i sammen med halvpisket egg. Bland i fyllet.
Ha røren i en godt smurt brødform på ca 2 liter. Stek kaken ved 175 C i ca 1 time på rist i nederste rille i ovnen.
Prøv med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken litt i formen, før den hvelves på rist.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake