Flere resulteter finnes under oppskriften
2 egg
250 g sukker
1/2 liter surmelk
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1/2 ts muskat
1/2 ts kanel
10 sitrondråper
hvetemel
2 ts bakepulver
Eggene vispes først alene, deretter med sukkeret og melken. Tilsett så alt krydderet og sitrondråpene. Til slutt has hvetemel og bakepulver i til passe tykk deig.
Deigen kjevles så ut til tykke leiver og kakene trykkes ut med former eller et glass. Kakene stekes i matfett til de er ferdige.
Boerkaker ble laget i det gamle Bergen, men om navnet stammer fra boerkrigen er det ingen som sikkert vet.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake