Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør eller margarin
3/4 dl sukker
3 dl hvetemel
1-2 eggeplommer
litt vann
Fyll:
3 ss aprikosmarmelade
3 bananer
sitronsaft
3 eggehviter
3 ss maisennamel
1 1/2 dl sukker
125 g malte mandler
50 g rosiner
50 g skåldede, høvlede mandler
Rør smør og sukker hvitt. Arbeid inn hvetemel og eggeplommer og eventuelt litt vann. Kna deigen lett. Kjevle deigen tynt ut og kle en rund form, ca 20 cm i diameter, med den.
Smør aprikosmarmelade over bunnen. Legg på tynne bananskiver og drypp sitronsaft over.
Visp eggehvitene halvstive. Tilsett maisennamel, sukker og malte mandler. Hell massen over bananene.
Stek kaken midt i ovnen ved 200 C ca 15 minutter. Ta den ut av ovnen og dryss på rosiner og høvlede mandler.
Stek kaken videre til deigen er sprø og fyllet stivnet, ca 15-20 minutter. Demp varmen hvis terten ser ut til å bli for brun.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake