Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g smør eller margarin
2 1/2 dl brunt sukker
4 eggeplommer
200 g revet, mørk sjokolade
225 g mandler
3 1/2 ss sukker
4 eggehviter
Krem:
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
2 ss melis
(ca 14 biter)
Legg smurt bakepapir i en form, 24 cm i diameter.
Pisk smør og sukker luftig. Rør i eggeplommer og pisk kraftig mellom hvert egg. Tilsett revet sjokolade og malte mandler, og bland alt godt. Pisk hvitene stive og pisk sukkeret i. Rør dette forsiktig i sjokoladeblandingen og hell i formen.
Stek på nederste rille i ovnen ved 150 C til kaken kjennes tørr, ca 50 minutter. La kaken avkjøles helt før den tas ut av formen.
Pisk kremen stiv med melis og vaniljesukker. Strø mandelspon på kaken, skjær den i biter og server med kremen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake