Flere resulteter finnes under oppskriften
6 dl hvetemel
275 g smør eller margarin
175 g malte mandler
3 3/4 dl melis
Fyll:
2 1/2 dl kremfløte
2-3 ss sukker
75 g malte eller hakkede mandler
100 g hakkede valnøtter
Glasur:
350 g kokesjokolade
2 ss smør
1 dl melis
3 ss vann
Pynt:
2 dl kremfløte
halve valnøtter
Smuldre smøret i melet. Tilsett malte mandler og melis og elt deigen godt.
Del deigen i tre like store emner, som trykkes ut til runde bunner. Legg dem på smurt papir på stekebrett. Sett et bånd av folie rundt.
Stek kakebunnene ved svak varme til de er gylne og sprø. Avkjøl dem på rist.
Lag fyllen ved å vispe fløten stiv med sukker og bland i mandler og nøtter.
Legg bunnene sammen med krem mellom.
Smelt sjokoladen til glasuren med smør og vann. Rør inn melis. Smør glasuren over kaken.
La glasuren stivne før kaken pyntes med pisket fløte og halve valnøtter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake