Flere resulteter finnes under oppskriften
Marengsbunn:
3 eggehviter
100 g melis
1 ts potetmel
Fyll og pynt:
1/2 plate smeltet kokesjokolade
2-3 ss tykt jordbærsyltetøy
1 pk. sitronfromasj
4 dl kremfløte
3 ss sukker
rød gelépynt fra tube
evt. Sjokoladekrimmel
Stivpisk eggehvitene og bland med melis og potetmel som has i eggehviten i 3-4 omganger. Pisk godt og lenge mellom hver gang slik at margsen blir seig. Tegn et rektangel på bakepapir på ovnsplaten, ca 12x30 cm. Fordel marengsmasen jevnt utover på bakepapiret. Steke midt i ovnen ved 100 C i c 3 timer. Marengs skal være tørr tvers igjennom før den avkjøles på rist.
Legg marengsbunnen på fat. Smelt sjokoladen og bre den over i et jevnt lag. La sjokoladen stivne og fordel syltetøyet over. Lag fromasj som angitt på pakken og la den bli halvstiv før den fordeles over bunnen.
Sett iskaken i frysen til fromasjen er helt stiv. Stivpisk kremfløte og sukker sammen. Bre drøyt halvparten av kremen oppå og rundt kaken. Ha resten i en sprøytepose med stjernetyll og pynt med pent mønster rundt og topper oppå kaken. Pynt med små, røde gelétopper.
La kaken stå i minst 3 timer i fryseren før servering så den blir gjennomfryst. Ta den fram en halvtime før den skal på bordet.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake